Portret Koning Willem Alexander en Koningin Maxima door Jet Ebeltjes
Trots onthulde Jet afgelopen week samen met de Burgemeester Arco Hofland van Rijssen Holten haar schilderij van de Koning en Koningin, in de raadzaal van de gemeente.

In de raadzaal is altijd een portret aanwezig van de Koning of Koningin. Van Koning Willem Alexander was nog geen professioneel kunstwerk aanwezig. Jet werd benaderd met de vraag of zij een koninklijk portret zou kunnen maken voor de raadszaal.

Met dit schilderij toont Jet haar veelzijdigheid. Want al jaren illustreert Jet ook de serviezen van World of Jet. De prachtige illustraties van het buitenleven, met veel vogels en bloemen, geven de sfeer van het servies weer, eenheid en gezelligheid. Die sfeer past echter ook uitstekend bij het gemeentehuis en de inwoners van Rijssen Holten.

Het schilderij werd donderdag 27 maart onthuld door burgemeester Arco Hofland, samen met kunstenares Jet, voorafgaand aan de installatie van de nieuwe gemeenteraad.

Benieuwd naar meer van Jet’s werk? Haar illustraties vind je op de serviezen van Jet. Binnenkort volgen er op dit blog nog een aantal schilderijen.